ZF 24

Francezii de la Lactalis au închis trei fabrici din Suceava şi Neamţ

Francezii de la Lactalis au închis trei fabrici din...

Autor: Dana Ciriperu

09.01.2014, 21:29 355

Grupul francez Lactalis, unul dintre cei mai puternici ju­că­tori din industria mondială a laptelui, care controlează din 2008 grupul LaDorna, a închis anul trecut trei centre de producţie din judeţele Suceava şi Neamţ, în care producea unt şi caşcaval şi a renunţat la două secţii de prelucrare a laptelui.

Informaţiile privind închiderile de fabrici au fost publicate într-un document din Monitorul Oficial, singurul instrument prin care deciziile francezilor au ajuns în ultimii ani în atenţia opiniei publice.

„Dacă laptele a plecat către multinaţionale (Friesland a preluat Napolact, Lactalis a luat LaDorna - n. red.), iar multinaţionalele se uită către optimizări în regiune şi au ales să închidă din fabrici, acest lucru nu este întâlnit la antreprenorii români din industria cărnii care, poate şi din patriotism, au încercat să-şi păstreze angajaţii şi fabricile“, a spus pentru ZF Valeriu Steriu, deputat, membru în Co­misia de agricultură.

Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Lactalis nu au comentat informaţiile şi nu au comunicat dacă producţia de unt şi cea de caşcaval au fost mutate în altă fabrică din România sau într-un centru din Polonia sau Croaţia.  Ei nu au spus nici câţi angajaţi au fost afectaţi de aceste măsuri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO