ZF 24

Francezii de la Lactalis se extind în Est şi intră în acţionariatul unei firme din Georgia

Francezii de la Lactalis se extind în Est şi intră în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.02.2016, 12:23 458

Grupul francez Lactalis, care recent a semnat un acord pentru preluarea companiei româneşti Albalact, a devenit principalul acţionar în cadrul producătorului de lactate Sante din Georgia, scrie just-food.com.

Lactalis promite că produsele din Georgia vor fi exportate pe pieţele internaţionale.

„Devenind cel mai mare acţionar al Sante, Lactalis va ajuta compania să trimită produsele din Georgia pe pieţele internaţionale, să dezvolte piaţa de lactate şi să aducă o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a ţării”, au spus reprezentanţii Lactalis, conform sursei citate. Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată.

Dezvoltarea grupului francez pe piaţa din Georgia vine după ce Lactalis a semnat un acord pentru preluarea Albalact, cel mai mare producător de lactate de pe piaţa locală, iar anul trecut a stabilit cu acţionarii producătorului turc Ak Gida preluarea unui pachet majoritar de acţiuni.

Lactalis mai deţine în România şi brandul românesc LaDorna preluat de la omul de afaceri Jean Valvis în anul 2008. De la achiziţie, Lactalis a închis mai multe fabrici din Suceava şi Neamţ unde se fabrica brandul românesc şi a înlocuit telemeaua LaDorna cu brandul cunoscut la nivel internaţional President.

LaDorna nu este în primii cinci jucători de pe piaţa lactatelor, iar achiziţia Albalact trimite Lactalis pe primul loc în industria de profil.

Lactalis este cel mai mare producător de lactate din lume, cu afaceri de 17 mld. euro, peste 60.000 de angajaţi şi 200 de fabrici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO