ZF 24

Franks a plecat zambitor de la BNR, mergand pe jos spre biroul Fondului de langa Hanul lui Manuc

Franks a plecat zambitor de la BNR, mergand pe jos spre biroul Fondului
05.05.2010, 13:50 22

Jefrrey Franks, seful misiunii FMI, si-a incheiat discutia demai bine de o ora de la Banca Nationala cu guvernatorul MugurIsarescu si a plecat pe jos spre biroul Fondului de langa PiataUnirii. Zambitor, el le-a sugerat jurnalistilor prezenti petreptele din fata BNR sa faca o plimbare "in aceasta zifrumoasa".

"Nu comentez despre politica fiscala", a raspuns Franks, asaltatde intrebarile privind cresterea TVA. El a spus ca a discutat cuIsarescu despre politica monetara, iar deciziile finale vor fianuntate la finalul vizitei. Probabil maine sau vineri.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romaniatrebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani labuget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua o decizie depolitica economica?

La aceasta ora, reprezentantii Comisiei Europene au o intalnirela ANAF privind masuri de imbunatatire a colectariiveniturilor.

Intre timp, la Palatul Cotroceni s-au adunat majoritateaministrilor cu responsabilitati pe zona economiei: SebastianVladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu. Ei discuta cupresedintele Basescu pozitia Romaniei in negocierea cu FMI privindmajorarea impozitelor.

Surse oficiale afirma ca din punctul de vedere al Fonduluidiscutia se axazeaza pe doua variante de baza: fie majorati moderatatat TVA, cat si cota unica, fie cresteti puternic una dintre celedoua taxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO