ZF 24

Franks din nou la Finante: Ce impozit mai majoram azi

Franks a plecat zambitor de la BNR, mergand pe jos spre biroul Fondului
05.05.2010, 15:16 18

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a revenit la MinisterulFinantelor, unde a intrat intr-o noua runda de discutii cuministrul Sebastian Vladescu si cu secretarul de stat GheorgheGherghina, responsabil cu bugetul de stat. La negocieri s-aualaturat si membrii delegatiei Comisiei Europene, care a confirmatoficial ca asteapta de la Guvern masuri suplimentare de majorare aveniturilor.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romania trebuie samajoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani la buget. Ce atialege daca ati fi in postura de a lua o decizie de politicaeconomica?

Surse oficiale afirma ca intalnirea de mai devreme a lui Frankscu guvernatorul Mugur Isarescu si cea a lui Vl`descu cupresedintele Traian Basescu si alti ministri "economici" aurestrans numarul variantelor de crestere a veniturilor bugetare.Isarescu se opune majorarii TVA si in special scenariului decrestere a acestui impozit cu 4 - 5 puncte procentuale.

In schimb, autoritatile ar putea opta pentru o crestereputernica a cotei unice, care taxeaza veniturile persoanelor fizicesi profiturile companiilor.

Decizia finala ii apartine presedintelui Traian Basescu, care aavut deja azi o discutie cu premierul si cu mai multi ministri. Inaceasta dupa amiaza s-ar putea intalni si cu Jeffrey Franks, dupace vor fi clarificate mai multe probleme tehnice la Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO