ZF 24

Frauda de la agentia din Deva a Broker Cluj este de aproape 1 mil. euro

10.02.2009, 17:18 92

Peste 80 de clienti ai agentiei din Deva a Broker Cluj (BRK) au depus plangeri penale impotriva directoarei agentiei, Adriana Constantin, cercetata de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Hunedoara, prejudiciul total invocat fiind de peste 4 mil. lei (941.000 de euro), potrivit unei declaratii a reprezentantilor IJP Hunedoara. Initial, prejudiciul fusese estimat la 870.000 de lei (circa 200.000 de euro).

Potrivit IJP Hunedoara, sefa agentiei din Deva a Broker ar fi incasat de la mai multe persoane fizice si juridice sume de bani ce urmau a fi folosite pentru efectuarea unor tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Marfuri Sibiu. Ea ar fi eliberat documente fictive pentru sumele incasate, insusindu-si o parte din acestea, iar o alta parte ar fi utilizat-o pentru efectuarea de tranzactii bursiere in nume propriu.



"Pe parcursul perioadei (2005-2008 n.red.), pentru inducerea in eroare a persoanelor care au depus sumele de bani pentru tranzactionare de actiuni, susnumita le-a eliberat acestora portofolii client, care contineau date fictive prin care se atesta calitatea de actionar al acestor persoane la societatile comerciale listate la bursa”, se arata in raportul IJP Hunedoara.

Politistii au ridicat inscrisuri in vederea expertizarii de la sediul firmei din Cluj si de la sediul filialei din Deva si au audiat mai multe persoane care au legatura cu cauza.
CNVM a suspendat pe 30 ianuarie activitatea Broker Cluj, pentru o perioada de doua saptamani, in urma anuntarii fraudei de la Deva. Actiunile Broker au fost suspendate de la tranzactionare pe termen nedeterminat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO