• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
ZF 24

FRF: Sechelariu a marcat din plin viaţa fotbalistică din urbea lui Bacovia

FRF: Sechelariu a marcat din plin viaţa fotbalistică din urbea lui Bacovia

Autor: Luminita Turcu

16.02.2013, 12:56 190

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi-a exprimat regretele faţă de decesul lui Dumitru Sechelariu, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, în care subliniază că fostul patron al FCM Bacău a ''marcat din plin viaţa fotbalistică din urbea lui Bacovia în perioada post-revoluţionară''.

''Federaţia Română de Fotbal a aflat cu durere că în cursul dimineţii zilei de azi a încetat din viaţă la Viena, la doar 54 de ani, după o îndelungată şi teribilă suferinţă, Dumitru Sechelariu. Fost Primar al municipiului Bacău şi, timp de 21 de ani, patron al FCM Bacău, Dumitru Sechelariu a marcat din plin viaţa fotbalistică din urbea lui Bacovia în perioada post-revoluţionară, având un aport însemnat la evoluţia şi la succesele fotbalului băcăuan. Îndurerată, FRF îşi exprimă regretele faţă de tragicul eveniment de azi, transmiţând sincerele sale condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!'', se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

Fostul primar al Bacăului şi fost patron al echipei FCM Bacău Dumitru Sechelariu a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţă, conform unor apropiaţi ai acestuia.

Sâmbăta trecută, Dumitru Sechelariu a fost transferat de la Bucureşti la o clinică din Viena, la cererea expresă a familiei.

În 2 februarie, fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi, pacientul fiind atunci conştient, cooperant şi cu parametrii funcţiilor vitale în limite fiziologice.

În zilele următoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigaţii imagistice şi de laborator, în vederea stabilirii stării biologice de moment şi a planului terapeutic, iar marţi, 5 februarie, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, evoluţia postoperatorie imediată fiind favorabilă.

Sechelariu fusese internat în spitalul ieşean în 31 ianuarie, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu fusese reţinut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Şuţu, acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142