ZF 24

FT: Compania slovena Petrol este interesata sa cumpere 25% din Rompetrol

14.06.2007, 13:28 18

Compania slovena Petrol este interesata de preluarea a 25% din actiunile Rompetrol si a avut deja negocieri cu proprietarul grupului, Dinu Patriciu, potrivit Financial Times.
Informatia a fost infirmata insa de omul de afaceri. Patriciu a precizat ca a discutat presedintele companiei slovene, Marko Kryzanowski, dar nu in legatura cu o posibila achizitie a unei participatii la Rompetrol, ci exclusiv despre contracte comerciale.

"Acum vreo luna am avut o discutie, la Bucuresti, cu Kryzanowski, dar a fost strict legata de contracte comerciale", a declarat Patriciu.

El a adaugat ca ar putea fi vorba despre o confuzie facuta de Financial Times, cotidian care il citeaza pe presedintele Petrol in legatura cu intentia companiei slovene de a prelua actiuni Rompetrol.

Patriciu a afirmat de mai multe ori in acest an ca va vinde10-25% din actiunile grupului. Prin aceasta tranzactie vor renunta la actiuni atat Patriciu, cat si actionarul minoritar al grupului. Omul de afaceri a mai spus ca mai multe companii petroliere si fonduri de investitii sunt interesate sa cumpere actiuni Rompetrol, fara sa le mentioneze vreodata. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO