ZF 24

FT: Europenii economisesc mai mult ca niciodată, dar pe măsură ce depozitele bancare cresc, scade speranţa unei reveniri puternice bazate pe consum

FT: Europenii economisesc mai mult ca niciodată, dar pe...

Autor: Alex Ciutacu

26.05.2020, 17:05 1221

Depozitele bancare înregistrează o creştere semnificativă în Europa, întrucât oamenii răspund la criza eco­no­mică şi socială prin economisire, ceea ce scade şansele ca relansarea econo­mi­că să se bazeze pe un consum puternic, potrivit FT.

Ritmul economisirii a crescut brusc în patru dintre cele mai mari cinci eco­no­­mii europene, mult peste media obiş­nu­ită a lunii martie, conform datelor pu­blicate recent de Banca Centrală Eu­ro­peană (BCE) şi Banca Angliei.

Francezii au economisit aproape 20 mld. euro în luna martie, mult peste o medie de 3,8 mld. euro a depozitelor bancare în a treia lună. Alte date publicate de banca centrală a Franţei ara­tă că până la mijlocul lunii mai to­ta­lul noilor depozite formate în pandemie se ridica la peste 60 mld. euro - ceea ce arată că economisirea a accelerat odată cu adâncirea crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO