ZF 24

Fundatia lui Bill Gates vinde toate participatiile la companiile medicale si din industria farma

16.08.2009, 17:40 272

Bill and Melinda Gates Foundation, cea mai mare fundatie din lume, a vandt aproape toate participatiile detinute la companiile farmaceutice, de biotehnologie si medicale, in trimestrul doi, conform unui raport bursier.

Fondul, format de fondatorul gigantului software, Microsoft, si sotia sa, a vandut un numar totala de 2,5 milioane actiuni ale companiei Johnson & Johnson. De asemenea, fundatia a scapat de 14,9 milioane actiuni detinute la Schering-Plough, aproape 1 milion actiuni detinute la Eli Lilly & Co, 8,1 milioane actiuni Merck & Co. si 3,7 milioane actiuni Wyeth in aceeasi perioada.

Printre alte companii medicale la care fundatia si-a lichidat participatiile se mai numara Allos Therapeutics, InterMune, Auxilium Pharmaceuticals si Vertex Pharmaceuticals.

Vanzarile fundatiei vin pe fondul nelinistilor privind modul in care administratia Obama va adresa problemele din sistemul de sanatate, fapt ce ar putea lovi puternic in preturile la medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO