ZF 24

Fură roboţii joburile din banking, unul dintre cele mai ”râvnite” domenii? Ce spun specialiştii: Roboţii nu înlocuiesc oamenii, ci îi ajută să devină mai eficienţi. Pentru români în continuare interacţiunea umană este foarte importantă

Fură roboţii joburile din banking, unul dintre cele mai...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2018, 00:07 1563

Specialiştii din domeniul bancar sunt de părere că digi­talizarea este un proces care va mai dura mult de acum înainte, în condiţiile în care, pentru români, interac­ţiu­nea umană este importantă.

„Toată lumea discută de digitalizare, dar mai e nevoie de timp ca să se întâmple. Nu e aşa uşor să găseşti paşii ideali. Întrebarea nu e ce fac băncile în următorul an, ci ce va fi peste cinci ani“, a spus Tamás Erni, CEO Loxon Solu­tions, prezent la evenimentul „Cum schimbă digita­liza­rea şi inteligenţa artificială creditarea de retail şi a IMM-urilor“, organizat de Ziarul Financiar în colaborare cu Loxon.

Dincolo de evoluţia rapidă a tehnologiei, oamenii nu vor dispărea cu desăvârşire din sistemul bancar, multe din­tre procese şi decizii urmând să se afle în continuare în mâinile lor.

„Inteligenţa artificială poate gestiona, administra, dar nu oferă predictibilitate 100%. Roboţii nu înlocuiesc oa­me­nii, ci ne ajută să devenim mai eficienţi, ei înlocuiesc tas­ku­rile redundante“, a spus Dana Demetrian, vicepre­şedinte retail şi private banking BCR.

În opinia ei, în viitor, banca va fi un motor pus la dispoziţia clientului şi pe care acesta îl personalizează cu produse şi servicii relevante lui.

„Piaţa nu e pregătită să rămână doar pe digital, e o tranziţie în timp, e nevoie de o curbă de învăţare“, spune Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte retail First Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO