ZF 24

Gábor Mozga, CEO MOL România: Economia României generează oportunităţi, iar noi nu suntem singurii care vor să investească aici

Anuar Energie 2025 - Revenirea la şantier

Gábor Mozga, CEO MOL România: Economia României...

Autor: Roxana Petrescu

16.04.2025, 11:00 301

Gábor Mozga este deja de un an la conducerea MOL România, unul dintre cei mai puternici jucători din retailul de carburanţi, cu o prezenţă în acest sector de 30 de ani Mozga spune că transformările prin care a trecut compania în 2024 o pun pe direcţia potrivită pentru încă 30 de ani de creştere, dar de data aceasta, cel puţin în următoarea perioadă, strategia va fi organică Prudenţa este cerută de context, deşi potenţialul este aici.

Gábor Mozga, fost head of retail sales & operations la MOL Polonia, a devenit la începutul anului trecut CEO al MOL România, el fiind numit în locul Cameliei Ene, care şi-a finalizat mandatul în decembrie 2023 după o carieră de 17 ani în cadrul echipei MOL. 

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de 30 ani pe piaţa autohtonă. În prezent compania deţine 237 de staţii de servicii la nivel naţional, două depozite de carburanţi la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal GPL la Tileagd.

Compania a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 9,16 mld. lei, un profit net de 243 mil. lei şi cu 259 angajaţi. De-a lungul celor 30 de ani, MOL a avut una dintre cele mai dinamice abordări în ceea ce privete piaţa locală, creşterea companiei fiind alimentată prin multe achiziţii. De acum încolo, direcţia este setată tot pe creşterea prezenţei, dar strategia va fi organică. Piaţa are mult potenţial, spune Mozga, dar contextul invită la prudenţă.

„Noi vedem oportunităţile din România şi ne dorim să continuăm investiţiile pe care le-am început acum 30 de ani”, a spus Gábor Mozga, CEO MOL România, în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2025, eveniment care a avut loc în 26-28 februarie în Bucureşti.

Declaraţia lui Mozga vine în contextul în care în ultimele luni a fost vizibil la nivel local un interes puternic din partea companiilor regionale în vederea intrării sau extinderii în România. Acest interes echilibrează un pic plecarea unor nume mari din România, dar şi întăreşte unitatea zonei.

„Economia României generează aceste oportunităţi. Noi nu suntem singurii care vor să investească aici. Vânzările de retail continuă să crească, cu unul dintre cele mai mari procente din UE, deci tentaţia este mare de a investi. Apropierea geografică este un motiv, dar contextul este perfect vizibil.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro