ZF 24

Gabriela Firea nu intră în jocurile de putere: Nu voi candida pentru şefia partidului sau la prezidenţiale

Gabriela Firea nu intră în jocurile de putere: Nu voi...

Autor: Alexandru Costea

28.05.2019, 12:58 397

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că nu va candida la şefia PSD, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, dar nici la alegerile prezidenţiale. ”Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general”, a mai spus ea.

”Au fost colegi care mi-au spus că aş fi cea mai potrivită şi că ar trebui să-mi asum această poziţie foarte dificilă într-un moment greu al PSD, în care mulţi fug de PSD pentru că ei consideră că partidul a ajuns la un scor foarte mic. Eu, când era preşedinte intermar la Bucureşti, în Bucureşti PSD a câştigat 45%. Acum, cu alt interimar, PSD a ajuns la 20%. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă. Sunt colegi care m-au sunat şi mi-au spus că aş fi cea mai îndreptăţită persoană săpreiau şefia partidului. Am spus sunt un om de echipă şi că nu doresc”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că este ”normal” ca Viorica Dăncilă să preia interimar funcţia de preşedinte al PSD .

”Îl susţin pe poziţia de preşedinte interimar pe Paul Stănescu, care alături de mine şi de foarte puţini colegi am avut de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare şi am avut curajul să îşi susţină punctul de vedere. Cred că nu trebuie să se plătească poliţe, dar trebuie să se facă dreptate şi nu este normal să se perpetueze acelaşi mod de a conduce partidul în grupuleţe foarte restrânse. Forurile trebuie să fie transparente, nu venit cu decizia, toată lumea să tacă. Nu voi candida şi la Congres, dacă se va pune problema”, a adăugat ea.

De asemenea, Firea a negat că ar intenţiona să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, afirmând că îşi doreşte un nou mandat de primar general al Capitalei.

”Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general. Asta este dorinţa mea şi cred că există şi susţinere în acest sens. Nu se va întâmpla aşa ceva şi nici nu îmi doresc să candidez la prezidenţiale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO