ZF 24

Gandul: Bucurestiul, obligat sa plateasca despagubiri de 6 mil. euro unei gropi de gunoi

23.04.2008, 09:09 38

Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a obligat Consiliul general al municipiului Bucuresti sa-i aprobe lui Constanda construirea unui cartier rezidential in Parcul Bordei si a hotarat betonarea Parcului Tineretului, acum aceeasi instanta obliga Primaria Capitalei sa plateasca circa sase milioane de euro lui Ninel Caval, colegul de scoala al primarului Videanu, deoarece gunoierii au depozitat deseurile la groapa Vidra si nu au platit, informeaza Gandul.

In anul 1999, pe vremea primarului Lis, Primaria Capitalei a semnat un contract de asociere, pe 20 de ani, cu firma Capitel Invest, pentru realizarea gropii de gunoi ecologice de la Vidra. In acest contract, primararia venea cu terenul, respectiv 240.000 mp, iar societatea cu tehnologia necesara. In plus, pentru bunul mers al afacerii, primaria, care la vremea respectiva se ocupa de salubrizarea orasului, se obliga sa depoziteze anual 225.000 tone de deseuri, bineinteles contra cost, adica 10 dolari pe tona. Mai multe detalii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO