ZF 24

Garanti BBVA România va contribui cu 48 milioane euro la creditul sindicalizat de 435 de milioane de euro contractat de Ford Otosan România pentru a sustine producţia modelului Ford Puma şi a noilor modele de autovehicule comerciale

Garanti BBVA România va contribui cu 48 milioane euro la...

Autor: Roxana Rosu

21.05.2024, 14:48 192

Garanti BBVA România va contribui cu 48 milioane euro la creditul sindicalizat de 435 de milioane de euro contractat de Ford Otosan România pentru a sustine producţia modelului Ford Puma şi a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier, precum şi pentru a da startul producţiei versiunilor electrice ale acestora.

Banca s-a angajat separat cu încă 20 de milioane de euro.

Creditul sindicalizat luat de Ford Otosan a fost acordat de un consorţiu de bănci condus de BRD Société Générale, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers (MLA) şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

“Creditul sindicalizat acordat companiei Ford Otosan reprezintă un angajament comun pentru sustenabilitate al unui important grup de bănci internaţionale şi româneşti, din care Garanti BBVA face parte. Acest împrumut marchează un pas strategic în direcţia electrificării industriei auto din România şi un proiect cheie pentru economia locală. Mai mult, iniţiativa sprijină tranziţia energetică, iar noi suntem mândri să ne alăturăm ca parteneri financiari” a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

Strategia de creştere a Garanti BBVA în România se bazează pe sustinerea principiilor ESG, printre proiectele finanţate fiind clădiri verzi precum Upsite şi Ivy, producţia de motoare electrice de către Softronic în Craiova, precum şi o serie de proiecte educaţionale şi de sănătate.

În prezent, 10% din portofoliul de credite pentru companii al Garanti BBVA este dedicat finanţării sustenabile.

Garanti BBVA România face parte din grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), care a dezvoltat activităţi de afaceri sustenabile în valoare de peste 20 de miliarde de euro în primul trimestru al anului 2024, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24