ZF 24

Gedeon Richter ar putea investi intr-o fabrica de medicamente in Romania

Gedeon Richter ar putea investi intr-o fabrica de medicamente in Romania
28.09.2008, 13:38 77

Grupul ungar Gedeon Richter, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente din Europa Centrala si de Est, cu afaceri de peste 1,2 mld. dolari anul trecut, analizeaza posibilitatea unei investitii intr-o fabrica pe piata locala la Targu Mures, alaturi de alte locatii din Ungaria si Germania.

 

“Am inceput activitatile de cercetare-dezvoltare in Germania, apoi am continuat cu producerea ingredientului activ in Ungaria, insa investitia in unitatea de productie ar putea sa fie in Romania. Analizam insa si locatii in Germania sau Ungaria. Nu am luat inca o decizie finala”, a spus Erik Bogsch, CEO al Gedeon Richter.
 

El nu a dorit sa precizeze care ar fi fondurile necesare unui astfel de proiect, insa la nivelul industriei, investitia intr-o astfel de unitate este de ordinul zecilor de milioane de euro.
Investitiile ar putea demara dupa 2010, iar facilitatea va produce medicamente biotehnologice (biotehnologia – una dintre cele mai noi arii din industria farma, care necesita investitii in cercetare-dezvoltare superioare ariilor clasice).


“In cazul investiitiilor din domeniul biotehnologiei, pe langa capacitatea de productie, la fel de importante sunt studiile clinice. Exista o probabilitate foarte mare ca o parte dintre studiile clinice sa fie facute in Romania,, iar investitiile in acest caz sunt de cateva milioane de euro”, a precizat Bogsch.
Grupul ungar are in desfasurare o investitie de 104 mil. dolari (65,3 mil. euro) in estul Ungariei intr-o unitate de productie a substantelor active, dupa ce anterior a dezvoltat activitatea de cercetare-dezvoltare in Germania. Fabrica de medicamente biotehnologice ar urma sa produca incepand cu 2012.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO