ZF 24

General Electric - Lufkin Industries

Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului trecut, 28 mil. dolari din investiţia totală fiind ajutor din partea statului român.

Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului trecut, 28 mil. dolari din investiţia totală fiind ajutor din partea statului român.

Autor: Roxana Petrescu

05.05.2014, 20:32 387

Conglomeratul american General Electric a anunţat la începutul anului trecut că va prelua producătorul texan de utilaj petrolier Lufkin Industries într-o tranzacţie evaluată la 3,3 miliarde de dolari. Tranzacţia a implicat toate activităţile internaţionale ale grupului Lufkin, printre acestea numărându-se şi fabrica de 140 de milioane de dolari deschisă anul trecut la Ploieşti.  Avizul de la Consiliul Concurenţei pentru această preluare a venit în vara lui 2013.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, fabrica Lufkin de la Ploieşti are acum 340 de angajaţi şi mai are nevoie de încă 40, iar texanii spun că dacă va exista cerere, capacitatea unităţii de producţie s-ar putea dubla. Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului trecut, 28 mil. dolari din investiţia totală fiind ajutor din partea statului român. La acel moment, estimările companiei vizau atingerea unor venituri de 60 mil. dolari în primul an de funcţionare în România. Acum, compania are o capacitate de a produce 1.100 de pompe de petrol pe an, din care 90% sunt exportate în 20 de ţări din Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India şi Asia-Pacific.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO