ZF 24

General Motors va răscumpăra obligaţiuni de 5 mld. dolari pentru a evita o luptă cu investitorii

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

10.03.2015, 00:00 333
General Motors (GM), cel mai mare producător auto american, a anunţat că va lansa un program de răscumpărare de acţiuni de 5 miliarde de dolari în acord cu mai mulţi investitori disidenţi şi a prezentat un plan care promite dividende mai mari, scrie Reuters. Prin acordul cu investitorii GM evită o luptă cu un grup de investitori privind distribuirea resurselor financiare companiei şi guvernanţa. De asemenea, în urma acordului, investitorul Harry Wilson nu va mai încerca să câştige un loc în boardul GM.

Wilson a lăudat planurile constructorului auto, care oferă investitorilor o imagine mai clară despre propunerile de investiţii cu capital lichid. GM a confirmat, de asemenea, că va majora dividendele trimestriale. Acţionarii vor primi 10 miliarde de dolari până în 2016. Anunţurile vin după ce un grup de investitori a criticat luna trecută politica GM de a imobiliza un munte de lichiditate în ceea ce compania a descris ca “fortăreaţa balanţei de active”. Unii investitori şi-au arătat nemulţumirea în condiţiile în care acţiunile GM se tranzacţionează cu aproape 33 de dolari pe unitate, preţul stabilit la oferta publică iniţială lansată în 2010 după ce constructorul auto a ieşit din faliment. GM a cumulat reserve de lichiditate de 25 de miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO