ZF 24

George Soros în România: s-a interesat de integrarea romilor prin educaţie

Foto: Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială

Autor: Bogdan Cojocaru

12.05.2013, 19:58 822

Miliardarul american George Soros (dreapta) şi preşedintele Băncii Mondiale Jim Yong Kim (al treilea de la stânga) au vizitat comunitatea de romi din satul Frumuşani, din apropierea Bucureştiului, la invitaţia Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi a Fundaţiei Roma Education Fund care desfăşoară în localitate un proiect european de integrare a romilor prin educaţie, potrivit unui comunicat.

Soros şi preşedintele Băncii Mondiale au discutat cu preşedintele Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială, Mariana Dincă, şi cu preşedintele boardului Fundaţiei Roma Education Fund, Costel Bercuş, despre modalităţile de îmbunătăţire a serviciilor educaţionale pentru comunitatea romă prin preluarea modelelor de bune practici privind mentoratul pentru elevi, programele de tip şcoală după şcoală şi bursele de sprijin.

Soros, născut în 1930, este un investitor ungaro-american şi este cunoscut drept „omul care a înfrânt Banca Angliei” după ce a pariat cu succes împotriva lirei sterline. El este şi un bine cunoscut filantrop. Între 1979 şi 2011 el a donat peste opt miliarde dolari pentru protejarea drepturilor omului, a sănătăţii publice şi educaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO