ZF 24

Germania da o lovitura puternica companiei Microsoft sfatuind populatia sa nu mai foloseasca Internet Explorer

Germania da o lovitura puternica companiei Microsoft sfatuind populatia sa nu mai foloseasca Internet Explorer
17.01.2010, 17:58 23

Dupa ce autoritatile chineze au atacat cu succes Google, "scopulprincipal al atacatorilor a fost accesarea conturilor Gmail"apartinand activistilor chinezi care militeaza pentru drepturileomului, Guvernul Germaniei avertizeaza populatia sa nu mainavigheze pe net cu "Internet Explorer", ci sa foloseasca browserealternative, mai sigure, informeaza Gandul.

Oficiul Federal pentru Securitatea Informatiei a tras semnalulde alarma dupa ce Microsoft a recunoscut ca "Internet Explorer" afost veriga slaba de care au profitat atacatorii Google. Microsoftconsidera avertismentul venit din partea autoritatilor de la Berlinca fiind prea dur, precizand ca bresa de securitate a "InternetExplorer" poate fi inlaturata prin activarea optiunii "high" dinmeniul de securitate al browserului, desi aceasta setare blocheazaaccesul la un mare numar de site-uri. Autoritatile germane sustinca nici macar prin activarea optiunilor de securitate avansata"Internet Explorer" nu devine pe deplin sigur.

Despre bresele de securitate ale InternetExplorer cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO