ZF 24

Germania se pregateste sa salveze Grecia de la colaps

09.02.2010, 19:34 20

Temerile tot mai mari cu privire la o posibila intrare a Grecieiin default au determinat autoritatile germane sa intervina,ministrul german de Finante Wolfgang Schauble anuntand ca vainforma Uniunea Europeana cu privire la un plan de salvare aGreciei, informeaza Financial Times Deutschland.

Conform unor surse citate de publicatie, guvernul federalpregateste un pachet de salvare a Greciei, acesta urmand sa seadauge unui plan coordonat la nivel international de UE.

Liderul coalitiei de guvernare, CDU/CSU, Michael Meister, aconfirmat pentru publicatie ca se lucreaza la un astfel de pachetfinanciar prin care se urmareste stabilizarea economiei Greciei si,prin urmare stabilizarea monedei europene. Liderul coalitiei amentionat ca "daca Grecia va primi ajutor din partea Germaniei,acesta va fi oferit sub conditii stricte si doar daca guvernul elenva reforma drastic economia".

Presiunea exercitata de pariurile speculative pe euro continuasa creasca, liderii europeni urmand sa se reuneasca joi pentru adiscuta situatia Greciei. In cadrul acestei intruniri este posibilsa se recomande o abordare coordonata pentru scoaterea Greciei dincriza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO