ZF 24

Germanii de la Praktiker negociază vânzarea magazinelor locale către un investitor turc

Germanii de la Praktiker negociază vânzarea magazinelor locale către un investitor turc

Autor: Cristi Moga

11.02.2014, 22:06 7619

Grupul german Praktiker, unul dintre jucătorii care în urmă cu 12 ani puneau bazele pieţei locale de bricolaj, negociază de mai multe luni vânzarea reţelei din Româ­nia către omul de afaceri turc Omer Susli, un an­tre­pre­nor activ în industria de con­fecţii, energie regenerabilă, dar şi în distribuţia de materiale de construcţii.

Praktiker, grup care controlează la nivel local o reţea cu 27 de magazine, circa 1.700 de angajaţi şi vânzări de 146 de milioane de euro în 2012, a fost nevoit anul trecut să ceară intrarea în insolvenţă a mai multor subsidiare după ce nu s-a înţeles cu creditorii să îşi restructureze datoriile. Subsidiara locală nu a fost afectată direct, dar germanii au început să analizeze opţiunile pentru stoparea pierderilor din România, inclusiv un proces de negociere a chiriilor cu proprietarii de spaţii.

„Omer Susli, acţionarul de la Search Chemicals (distri­buitor de materiale de con­struc­ţii cu o cifră de afaceri de 10 mil. euro în 2012 – n.red.), ne­gociază din noiembrie preluar­ea magazinelor Prak­tiker. Deocamdată însă părţile nu au ajuns la o înţelegere“, au declarat pentru ZF surse apropiate discuţiilor.

Contactaţi de ZF, Omer Susli şi reprezentanţii Praktiker nu au comentat informaţiile.

Citiţi pe ZF Corporate despre:

- evoluţia vânzărilor Praktiker în România în 2008-2012 

- declaraţiile reprezentanţilor ECDC despre vânzarea operaţiunilor Praktiker România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO