ZF 24

Germanii, italienii şi francezii sunt principalii vizitatori. „Avem potenţial să atragem de zece ori mai mulţi turişti străini, nu s-au implementat măsuri“

Germanii, italienii şi francezii sunt principalii...

Autor: Mirabela Tiron

12.02.2014, 00:08 135
Aproape o treime din străi­nii care au vizitat anul trecut România sunt germani, italieni şi francezi, potrivit unei analize a ZF, pe baza datelor de la Insti­tutul Naţional de Statistică (INSSE).
 
În staţiunile montane şi-au făcut vacanţa 16.000 de israelieni, cei mai numeroşi vizitatori străini, în timp ce pe litoral au ajuns 6.100 de germani. Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Delta Dunării au venit tot din Germania,  dar şi din Norvegia.
 
 
Doar unu din 14 turişti străini a ales o vacanţă la munte
 
În hotelurile, pensiunile şi vilele din ţară s-au cazat în total 1,7 milioane de străini anul trecut, număr în creştere cu 3,7% faţă de anul anterior, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Bucureştiul şi oraşele reşedinţă de judeţ au atras 76% din aceşti vizitatori. Date oficiale legate de scopul călătoriei (vacanţă sau afaceri) nu există, fiind cunoscut însă că în Capitală cei mai mulţi străini ajung în interes de afaceri. În staţiunile montane din ţară s-au cazat doar 127.000 de străini, adică 7,5% din numărul total de vizitatori străini.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO