ZF 24

Gigantul american Morgan Stanley se uită la achiziţia birourilor Hermes Business Campus din Pipera. Proiectul valorează peste 150 mil. euro

 Gigantul american Morgan Stanley se uită la achiziţia...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2019, 00:07 1893

Morgan Stanley Real Estate România, divizia locală a gigantului american, analizează posibilitatea achiziţiei birourilor Hermes Business Campus din Capitală, din zona Dimitrie Pompeiu, de la dezvoltatorul belgian Atenor, potrivit datelor din piaţă.

De asemenea, Morgan Stanley ar fi în continuare în discuţii pentru achiziţia birourilor America House din Piaţa Victoriei, potrivit aceloraşi surse.

Proiectul Hermes Business Campus este la vânzare încă de la începutul anului 2017, iar aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie parafată în zona Dimitrie Pompeiu din Capitală. Legat de eventuale discuţii cu Morgan Stanley, Sven Lemmes, country director al Atenor pentru România, spune că nu sunt în derulare. 

Vânzarea birourilor Hermes vine în contextul în care cele mai mari tranzacţii de office de anul trecut s-au realizat cu yielduri de 7,25 - 7,5%, în timp ce anul acesta randamentele la investiţii merg spre 7%, ceea ce duce la o creştere a preţurilor.

Anul trecut tranzacţiile record au vizat vânzarea birourilor The Bridge către Dedeman, cu 200 mil. euro, şi vânzarea proiectului Oregon Park către fondul Lion's Head, cu 160-170 mil. euro, potrivit estimărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO