ZF 24

Gigantul BlackRock şi-a dublat investiţiile pe bursa locală

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

22.05.2014, 00:07 1897

Compania americană BlackRock, cel mai mare manager de bani din lume, cu active în gestiune de peste 3.000 de miliarde de euro, şi-a dublat investiţiile pe bursa de la Bucureşti în ultima lună, până la 11 milioane de euro.

Creşterea investiţiilor are loc în contextul în care bursele arabe din Qatar şi Emiratele Arabe Unite au fost promovate în liga pieţelor emergente şi au rămas astfel mai mulţi bani pentru restul pieţelor de frontieră, aşa cum este bursa de la Bucureşti. Este un semnal bun pentru bursa locală, în con­diţiile în care statul se pregăteşte să vândă pe bursă 51% din Electrica, companie de distri­buţie a energiei electrice, pe care speră să atragă peste 390 mil.euro de la investitori.

„Bursele din Emiratele Arabe Unite şi Qatar au avut creşteri puternice în timpul lunii aprilie, investitorii anticipând cu nerăbdare includerea în indexul pieţelor emergente la sfârşitul lunii mai. Cu toate acestea, noi suntem mai puţin încântaţi. Am prefera pieţele cu o situaţie macroeconomică robustă şi cu evaluări atractive. Am evidenţia Bangladesh, România, Arabia Saudită şi Sri Lanka, pieţe care arată interesant în prezent“, spun administratorii fondului BlackRock Frontiers Investment Trust într-un raport emis pe bursa de la Londra.

Acţiunile BRD sunt cel mai mare plasament local al fondului, cu o pondere de 3,5% din activele de peste 217 milioane de euro. Fondul mai deţine şi acţiuni la Romgaz, pe care le-a cumpărat în cadrul ofertei publice de vânzare derulată anul trecut de companie.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- poziţia BRD în clasamentul celor mai mari investiţii ale fondului consacrat pieţelor de frontieră

- evoluţia acţiunilor BRD la bursă 

- opinia managerilor BlackRock despre pieţele pe care sunt prezenţi 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO