ZF 24

Goldman Sachs, asediata. BayernLB a intrerupt legaturile de afaceri cu banca americana acuzata de frauda. Franta deschide o investigatie privind activitatile bancii

22.04.2010, 10:55 28

Banca germana de stat BayernLB a anuntat ca a intreruptlegaturile de afaceri cu institutia de credit americana GoldmanSachs, deoarece aceasta este acuzata in SUA de frauda, in timp ceFranta intentioneaza sa lanseze o investigatie pe aceeasi tema,informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Goldman Sachs este acuzata de frauda pentru ca a ascunsinvestitorilor ca John Paulson, un director influent al unui fondde hedge, a pariat impotriva unui produs al bancii legat de creditesubprime, pe care, de altfel, tot el l-a creat.

BayernLB, a doua mare institutie de credit germana controlata destat, este una dintre bancile cele mai afectate de criza financiaradin Germania, reusind sa supravietuiasca datorita injectiilormasive de capital primite de la autoritati. In Romania, companiaeste prezenta prin MKB Romexterra Bank. Banca detine o societate deleasing (MKB Romexterra Leasing IFN), o firma de administrare afondurilor de pensii (MKB Romexterra Fond de Pensii) si o societatede prestari servicii, Corporate Recovery Management.

O alta banca germana, IKB Deutsche Industriebank AG, a fost unuldintre principalii investitori ai afacerii anchetate deautoritatile SUA.

Goldman Sachs este subiectul unei investigatii de frauda si inMarea Britanie. In Franta, ministrul Economiei, Christine Lagarde,a declarat ca acuzatiile aduse bancii in SUA pot declansa o anchetade frauda pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO