ZF 24

Google celebrează naşterea lui Brâncuşi, printr-un logo special

Google celebrează naşterea lui Brâncuşi, printr-un logo special

Autor: Mediafax

19.02.2011, 13:15 43

Google şi-a modificat, sâmbătă, logoul pentru a celebra 135 deani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, noul logo fiindalcătuit din lucrări realizate de celebrul sculptor, printre care"Domnişoara Pogany" şi "Sărutul".

Logoul Google cuprinde şapte lucrări realizate de ConstantinBrâncuşi.

Astfel, alături de "Domnişoara Pogany" şi "Sărutul", logoul princare Google îl celebrează pe sculptorul român cuprinde şi imaginiale lucrărilor: "Muza adormită în bronz", "Pasăre în spaţiu","Nou-născut", "Prometeu" şi "Leda".

Constantin Brâncuşi va fi sărbătorit şi la Bucureşti. Un cercuman în memoria lui Constantin Brâncuşi, care va reuni circa 300 departicipanţi, printre care Victor Ponta şi Varujan Vosganian, va fiformat, sâmbătă, în jurul Ateneului Român, cu ocazia împlinirii a135 de ani de la naşterea artistului. Evenimentul - iniţiat deLaurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România - seva desfăşura între orele 12.00 - 14.00.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitateaHobiţa, judeţul Gorj - decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost unsculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şiviziunii plastice în sculptura contemporană. Citiţi mai mult desprecelebrarea lui Constantin Brâncuşi de cătreGoogle pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO