ZF 24

Google primeşte două milioane de cereri de angajare pe an şi aprobă 5.000

Google primeşte două milioane de cereri de angajare pe...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2015, 11:04 290
Compania americană Google, care operează cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, primeşte anual 2 milioane de cereri de angajare de la persoane din întreaga lume, dar recrutează anual doar aproximativ 5.000, un „aplicant” obişnuit având o şansă din 400 de a avea succes în acest demers, potrivit lui Laszlo Bock, director pentru „operaţiuni cu oamenii” al companiei, potrivit The Guardian. Numărul de angajaţi ai Google a crescut de la 6.000 la 50.000 de când Bock a preluat această funcţie.
 
El spune că există patru lucruri care contează pentru Google atunci când decide dacă angajează sau nu o persoană: abilitatea de a absorbi noi informaţii; dorinţa de a rezolva probleme - ca atunci când observi o problemă să faci un pas în faţă şi să găseşti o soluţie; abilitatea de a admite că greşeşti atunci când faptele arată acest lucru; expertiza în domeniul în care urmează să fii angajat. Laszlo Bock a oferit aceste date în contextul în care va lansa în această săptămână o carte, „Work Rules”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO