ZF 24

Green Gate, cel mai mare proiect de birouri din Bucureşti livrat în 2014

Clădirea Green Gate a fost construită în ultimele 18 luni de grupul Bog’Art. Foto Marius Dumbrăveanu

Clădirea Green Gate a fost construită în ultimele 18 luni de grupul Bog’Art. Foto Marius Dumbrăveanu

Autor: Cristi Moga

17.03.2014, 00:07 5343

Compania S Group Holding din Cehia, fondată şi condusă de la Liberec de inginerul Martin Borovicka, va finaliza luna viitoare lângă Piaţa Chirigiu cel mai mare proiect de birouri ce va fi livrat anul acesta în Bucureşti – o clădire cu o suprafaţă închiriabilă de 31.000 mp, dezvoltată în urma unei investiţii de aproa­pe 60 mil. euro.

Clădirea, denumită Green Gate, a fost construită în ultimele 18 luni de grupul Bog’Art, iar până în prezent dezvoltatorii au închiriat 67% din spaţii, cel mai important chiriaş fiind grupul TeamNet, care va ocupa mai mult de patru din cele 11 etaje.

„În prezent sunt în jur de 500 de oameni pe şantier, iar în momentele de vârf au lucrat chiar 1.000 de muncitori. În circa două săptă­mâni vom prelua clădirea de la Bog’Art, iar amenajarea spaţiilor chiriaşilor va mai dura în jur de o lună, astfel că la sfârşitul lui aprilie clădirea va fi operaţională“, a declarat Sheila Giafer, commercial manager al Green Gate.

Dezvoltarea pieţei de birouri din Bucureşti a mai încetinit în ultimii ani, iar pentru 2014 este aşteptată livrarea unor clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de circa 120.000 mp.

Pentru dezvoltarea acestui proiect cehii

şi-au negociat finanţarea direct de acasă, cu PPF Bank, în condiţiile în care băncile prezente pe piaţa locală continuă să fie reticente la acordarea de credite în sectorul imobiliar.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- proiectele ce trebuie livrate în 2014 

- detalii despre cel mai important chiriaş al Green Gate; date specifice despre proiect

- declaraţia lui Sheila Giafer despre închirierea complexului şi valoarea chiriilor 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO