ZF 24

Grevele paralizează traficul aerian: Aeroportul din Berlin anulează toate zborurile de miercuri din cauza unei greve. 300 de decolări şi aterizări vor fi anulate, lăsând aproximativ 35.000 de pasageri la sol

Grevele paralizează traficul aerian: Aeroportul din...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.01.2023, 11:59 150

Aeroportul din Berlin a anunţat că a anulat pentru ziua de miercuri toate zborurile de pasageri din cauza unei greve organizate de sindicatul Verdi, ceea ce a izolat capitala germană de transportul aerian internaţional, a raportat Bloomberg. 

Din cauza conflictului, 300 de decolări şi aterizări vor fi anulate, afectând aproximativ 35.000 de pasageri, potrivit unui comunicat al operatorului aeroportului BER. Printre cele mai mari companii aeriene de pe aeroport se numără EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Lufthansa, compania aeriană oferă pasagerilor zboruri reprogramate pentru joi sau alternative cu trenul.

Sindicatul Verdi a declanşat greva de avertisment, invocând o creştere de 500 de euro (543 de dolari) pe lună pentru angajaţii serviciilor desfăşurate la sol pe o perioadă de 12 luni, precum şi prime mai mari pentru personalul de securitate aeriană care lucrează în weekend şi de sărbători.

„Lucrătorii sunt suprasolicitaţi", a declarat telefonic Enrico Ruemker, liderul secţiei de transport a sindicatului Verdi din Berlin, adăugând că nu sunt planificate greve în capitală pentru săptămâna viitoare. „Este vina companiilor aeriene pentru că urmăresc strategii de a oferi cele mai ieftine bilete posibile".

Cea mai recentă grevă de la Berlin vine în urma unei veri tumultoase de greve şi întârzieri pe cele mai mari aeroporturi din Germania, după ce sindicatele au făcut presiuni pentru acorduri salariale mai bune în contextul creşterii costului vieţii. Ratele inflaţiei germane au crescut vertiginos după ce invazia Rusiei în Ucraina a dus la creşterea preţurilor la gaze şi la alte tipuri de energie.

Traficul aerian şi-a revenit după pandemie, călătoriile de agrement conuscând o revitalizare semniticativă. Anul trecut, ridicarea restricţiilor a provocat haos pe aeroporturile din Europa, după ce operatorii şi personalul de la sol s-au luptat să facă faţă cererii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO