ZF 24

Grupul finlandez Hesburger intră pe piaţa locală cu un restaurant la Râmnicu Vâlcea şi vrea zece localuri în primul an

Grupul finlandez Hesburger intră pe piaţa locală cu un...

Autor: Cristina Roşca

17.05.2024, 15:17 474

Lanţul de restaurante de tip fast-food Hesburger deschide un prim restaurant în România în oraşul Râmnicu Vâlcea şi vrea zece localuri în primul an de activitate. Pentru piaţa autohtonă, compania a alocat un buget de investiţii de peste 8 mil. euro.

Hesburger este un lanţ de restaurante originar din Finlanda, o afacere de familie cu prezenţă în Finlanda, ţările baltice - Letonia, Lituania şi Estonia -, Germania, Ucraina şi Bulgaria şi cu un total de 470 de unităţi, conform profilului de Linkedin.

Brandul intră pe piaţa locală într-o perioadă de inflaţie ridicată şi de scădere a puterii de cumpărare. Iar în astfel de perioade, românii sunt tot mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii. Crizele anterioare au arătat că în aceste vremuri, oamenii renunţă să iasă la restaurantele a la carte în favoarea localurilor fast food. Similar, renunţă la acestea din urmă în favoarea patiseriilor şi covrigăriilor. Totuşi, primele date ale marilor actori McDonald’s şi KFC arată că anul 2023 a fost unul bun pentru operatorii fast-food din România.

Businessul Hesburger, lansat acum mai bine de 50 de ani, intră pe plan local cu o unitate în Shopping City Râmnicu Vâlcea, e vorba de un restaurant de 80 mp ce a necesitat o investiţie de 300.000 de euro.

”Am decis să intrăm pe piaţa din Romania în urma unei analize amănunţite a pieţei locale şi credem în potenţialul de dezvoltare de aici. Avem o experienţă solidă de expansiune în regiune, în special în ţările Baltice şi în Bulgaria. În prezent, avem discuţii pentru locaţii noi în diferite oraşe din România, printre care şi Bucureşti. Ne propunem să deschidem 10 noi restaurante Hesburger la nivel naţional în primul an, în urma unor investiţii de peste 8 mil. euro”, spune Ieva Salmela, International Development & Marketing Director Hesburger.

Compania finlandeză a fost fondată de Heikki Salmela, împreună cu soţia sa, Kirsti Salmela, în 1966, în micul oraş Naantali.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24