ZF 24

Grupul francez Lactalis oferă 0,52 lei/actiune, respectiv un total de 9,2 mil lei, pentru un titlurile minoritarilor de la Albalact

Grupul francez Lactalis oferă 0,52 lei/actiune,...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2016, 10:51 461
Grupul francez Lactalis, prin compania BSA Inter­national, va plăti acţionarilor minoritari ai Albalact (ALBZ), adică cei care controlează 2,69% din capital, un preţ de 0,5252 lei/acţiune, ceea ce înseamnă că acţionarul majoritar are cale liberă să delisteze compania de la BVB.
 
Astăzi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a notificata bursa că acţiunile ALBZ vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi lucrătoare de la publicarea anunţului.

Actuala procedură de retragere a acţionarilor minoritari vizează un pachet de 17,6 milioane acţiuni Albalact, respectiv 2,69% din capitalul social.

Producătorul român de lactate a fost fondat de familia Ciurtin. Raul Ciurtin a fost recent recrutat de Teraplast SA în boardul companiei.

Potrivit anunţului publicat pe Bursa de Valori, acţionariatul Albalact este alcătuit din BSA International (94,8%), persoane fizice (2,6%) şi persoane juridice (2,59%).

Grupul Albalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate, a avut în trimestrul al treilea o evoluţie a veniturilor în ritm cu rezultatele din primul semestru, terminând perioada iulie –septembrie cu venituri mai mari cu 18% faţă de perioada similară a anului precedent, conform calculelor ZF pe baza rezultatelor financiare consolidate. În primul semestru al acestui an, veniturile producătorului s-au majorat cu 17%.

Astfel, după primele nouă luni ale anului grupul Albalact a ajuns la un venit de aproape 367 de milioane de lei, în creştere cu peste 17% faţă de perioada similară a anului precedent,  conform raportărilor financiare IFRS consolidate.

Aceste situaţii financiare cuprind rezultatele consolidate ale Albalact SA şi ale societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine. Grupul Albalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe plan local, a raportat în primele nouă luni un profit net de 23,8 milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO