ZF 24

Grupul german Zeitfracht a preluat 10% din compania aeriana Blue Air

 Grupul german Zeitfracht a preluat 10% din compania...
12.02.2019, 17:26 1021

Grupul german Zeitfracht  a intrat în acţionariatul companiei  Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, deţinând 10% din capitalul social. 

ZF a scris, citând presa germană, încă din luna ianuarie că grupul german ar putea intra în acţionariatul celei mai mari companii din transportul aerian cu acţionariat românesc. 

Negocierile au fost demarate la sfârşitul anului 2018, semnarea documentelor de transfer având loc în data de 12 decembrie 2018, conform datelor furnizate de companie.  Ulterior, Zeitfracht a îndeplinit toate procedurile prevăzute în legistaţia din Germania pentru achiziţii de participaţii în societăţi străine, proceduri ce au fost finalizate la începutul lunii februarie 2019.

Odată această etapă obligatorie încheiată, a fost demarată procedura de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a noului acţionariat al Blue Air. Cu experienţă în aviaţie, logistică, investiţii şi consultanţă, Zeitfracht este un business de familie cu o istorie de peste 70 de ani. 

Lansată în anul 2004, Blue Air a transportat în cei 14 ani de activitate peste 26 de milioane de pasageri, dintre care peste 5 milioane de pasageri în 2018, şi este un jucător important în rândul companiilor aeriene pan-europene.

Recent, Blue Air Aviation a trecut printr-o serie de schimbări în acţionariat. Doi dintre cei patru antreprenori care au relansat brandul Blue Air după achiziţia businessului de la omul de afaceri Nelu Iordache au ieşit din acţionariatul transportatorului. Astfel, Luciana Păunescu şi Tudor Constantinescu au vândut acţiunile către Marius Puiu şi Teodor Cristian Rada, conform datelor din Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO