ZF 24

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme...

Autor: Roana Rotaru

22.05.2017, 12:37 220

Grupul Rodbun din Bucureşti, unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, şi-a bugetat investiţii de peste 500.000 de euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice, parte a unui plan amplu, de peste 8 milioane euro.

„Planul nostru de investiţii este mult mai amplu. Negociem pentru investiţii care depăşesc 8 mil. euro. Nu ştim cu exactitate momentul în care se vor materializa. Cele 2,5 milioane de lei sunt investiţii deja apro­bate şi previ­zionate, fiind direcţionate către implementări de software şi îmbunătăţiri logistice“, a spus Cosmin Cebuc, mana­gerul departamentului juri­dic al grupului.

Anul trecut, compania a exportat cereale şi oleaginoase de numai 2,1 mil. lei (sub 500.000 euro) pentru că a vândut traderilor locali, însă de anul acesta conducerea Rodbun doreşte să reia exportul direct în ţările din Orientul Mijlociu. Astfel, exporturile vor ajunge la o valoare similară cu cea din 2015, când depăşeau 14 mil. lei (3 mil. euro).

Rodbun a tranzacţionat anul trecut în jur de 125.000 de tone de cereale din care 60% prin brokeri şi traderi la export, iar restul pe plan naţional către procesatorii de ulei şi morile din sectorul de panificaţie.

„Diferenţa (privind valoarea exporturilor – n. red.) provine din faptul că Rodbun făcea în 2015 exporturi directe de cereale către ţările din Orientul Mijlociu. În 2016 am livrat direct către traderi internaţionali, dar care sunt prezenţi cu entităţi în România, marfa fiind astfel facturată direct către aceste entităţi din România. Anul acesta ne propunem să reluăm livrările directe către partenerii externi“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO