ZF 24

Grupul Wienerberger a investit anul trecut 44 mil.euro, inclusiv pentru preluarea fabricii de cărămizi de lângă Buzău

Grupul Wienerberger a investit anul trecut 44 mil.euro,...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2017, 15:47 203

Grupul austriac Wienerberger a investit anul trecut aproape 44 de milioane de euro în proiecte de dezvoltare, inclusiv în achiziţionarea de unităţi de producţie pentru blocuri ceramice în Polonia şi România, 2016 fiind an bun pentru compania austriacă, în ciuda tendinţelor divergente ale pieţei la nivel global.

La nivel de grup, profitul net s-a dublat la 82 milioane euro, iar EBITDA a crescut cu 9%, până la 404.3 milioane euro, în timp ce veniturile au rămas aproape stabile la 2,9 miliarde euro .

Produ­cătorul de cărămizi Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămizi de la Buzău a firmei Search Chemicals, deţinută de omul de afaceri turc Omer Susli. Grupul austriac a intrat pe piaţa românească în anul 1998 şi deţine trei fabrici de cărămizi, în Dâmboviţa, Sibiu şi Cluj.  Din grupul Wienerberger pe piaţa locală face parte şi Semmelrock, producător de sisteme de pavaje şi borduri, care are inclusiv o fabrică în apropierea Bucureştiului. 

Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcţii a avut o creştere moderată  la nivelul Europei în zona de construcţii rezidenţiale, cu tendinţe regionale diferite, în timp ce segmentul de ţevi ş pavaje a avut o evoluţie pozitivă în ţările nordice şi Austria, marcând însă o scădere a proiectelor internaţionale pe segmentul de ţevi din plastic şi volum mic de vânzări pentru proiecte de infrastructură în Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO