ZF 24

Guvernul a aprobat astazi noi exproprieri pentru largirea DN1

20.06.2007, 19:24 35

Guvernul a aprobat, astazi, o hotarare prin care acorda despagubiri de 2,57 milioane lei pentru expropierea unei suprafete de 1.483 de metri patrati de langa DN 1, teren necesar extinderii carosabilului la sase benzi.
Astfel, statul va plati un pret mediu de 1733 lei (525 euro) pe metru patrat.
Executivul a aprobat, de asemenea, un ordin care prevede trecerea unei suprafete de teren de la unele institutii ale statului la Compania Nationala de Autostrazi si drumuri Nationale (CNADNR) pentru largirea Drumului National 1.
Proiectul de reabilitare si largire a DN1 prevede extinderea la sase benzi, cu o latime de 3,5 metri fiecare, a carosabilului intre Aeroportul Aurel Vlaicu si pasajul Otopeni, intre kilometrul 7+535 si 11+938.
Reamenajarea va avea in vedere, de asemenea, eliminarea fragmentarii traficului prin constructia de pasaje pietonale subterane in zona pasajelor supraterane, amenajarea de statii de autobuz in alveole si realizarea de trotuare cu o latime de 1,5-2 metri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO