ZF 24

Guvernul a infiintat un fond pentru depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unitatilor

17.09.2007, 19:00 25

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi obligata sa contribuie financiar la depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati nuclearoelectrice, iar titularii de autorizatii in domeniu vor fi clasificati in doua categorii, in functie de deseurile produse, informeaza Mediafax.

Titularii de autorizatie pentru activitati nucleare vor fi clasificati ca detinatori de unitati nuclearoelectrice de productie la CNE Cernavoda, mari producatori de deseuri radioactive, si institute de cercetare sau spitale, care sunt mici producatori de deseuri, conform unei hotarari aprobata recent de Guvern.

Actul normativ prevede ca detinatorii de unitati nuclearoelectrice de productie au obligatia de a plati doua tipuri de contributii.

Astfel, acestia vor plati contributii anuale pentru constituirea resurselor financiare necesare dezafectarii fiecarei unitati nuclearoelectrice, precum si contributii anuale directe pentru constituirea fondurilor necesare depozitarii definitive a deseurilor radioactive produse prin operarea si dezafectarea acestora.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO