ZF 24

Guvernul anunţă că va sprijini posturile radio TV printr-o schemă de ajutor de stat cu un buget de 15 mil. euro

Ministrul Sorin Grindeanu

Ministrul Sorin Grindeanu

Autor: Adrian Seceleanu

10.06.2015, 17:46 148

Guvernul a aprobat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin intermediul căreia introduce o schemă de ajutor de stat cu un buget de 15 mil. euro destinată posturilor radio TV, valabilă în perioada 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, conform unui comunicat al executivului.

“Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanţare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia. Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită. Schema de ajutor de stat se va elabora în conformitate cu legislaţia europeană în materie de ajutor de stat şi va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum şi procedura de acordare şi monitorizare”, potrivit comunicatului transmis de Guvern.

Documentul nu oferă detalii despre finanţarea acestei scheme de ajutor de stat. Anterior, Guvernul anunţase că va taxa cu 5% veniturile operatorilor de servicii TV pentru a constitui un fond din care să sprijine posturile radio-TV. Toţi jucătorii mari din telecom au criticat violent, ieri, proiectul OUG. Ieri seară, reprezentanţi ai operatorilor s-au întâlnit cu ministrul comunicaţiilor Sorin Grindeanu care, după discuţii, a evocat posibilitatea de a se renunţa la aplicarea taxei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO