ZF 24

Guvernul anunţă: Rrectificarea bugetară va fi pozitivă. Prioritate au măsurile de sprijin

Guvernul anunţă: Rrectificarea bugetară va fi...

Autor: Petru Mazilu

10.08.2022, 11:35 56

Premierul şi ministrul de Finanţe au anunţat miercuri că rectificarea bugetară va fi pozitivă. Prioritate au măsurile de sprijin, a explicat ministrul Adrian Câciu, referindu-se la modalitatea în care vor fi alocate fondurile suplimentare.

Rectificarea va fi pozitivă... Prioritate au măsurile de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni... Avem o execuţie pozitivă cu depăşire a elementelor de program”, a declarat ministrul de Finanţe înainte de şedinţa de Guvern de miercuri.

Acesta a mai spus că rectificarea va fi pusă în dezbatere publică după ultima analiză care se va face împreună cu specialiştii Ministerului Energiei privitoare la compensaţiile pentru creşterea preţului la energie şi gaz.

Rectificarea pozitivă va fi utilizată şi pentru programul de investiţii al Guvernului, a anunţat premierul Ciucă.

„Din cifrele pe care le am avut la dispoziţie şi din discuţia cu ministrul de Finanţe... a reieşit clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard bugetul pentru investiţiile importante în economie... vom ajunge la 7,4 miliarde lei aşa cum ne am propus prin Programul Sprijin pentru România”, a explicat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că Guvernul va continua să aplice măsurile privind protejarea cetăţenilor şi economiei.

„Vom continua să menţinem măsurile de protejare a cetăţenilor, menţinem măsurile de protejare a serviciilor esenţiale... spitale, şcoli, toate instituţiile statului... vom continua să susţinem activitatea din industria alimentară şi IMM-uri, au pondere substanţială în bugetul de stat”, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că pe 1 septembrie va primi evaluarea completă a măsurilor privind preţurile carburanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO