ZF 24

Guvernul dezbate astazi proiectul privind cresterea performantei energetice a blocurilor

04.03.2009, 13:06 16

Proiectul de ordonanta de urgenta privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte ar putea fi inclus pe Agenda de Lucru a Sedintei Guvernului Romaniei.

Prin acest proiect Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei propune majorarea fondurilor provenite de la stat la 50%, administratiile locale urmand sa finanteze 30%, iar fondurile proprii sa fie de 20%, fata de situatia actuala in care costul reabilitarii termice a unei locuinte este finantat in proportie de 33% de la stat, 33% este valoarea alocata de administratiile locale, iar restul de 33% reprezinta fondurile proprii.

Mai mult, prin noua ordonanta MDLR va da voie administratiilor locale sa crediteze administratia de bloc, iar ulterior sa recupereze fondurile in timp, prin taxe.

Tot pe ordinea de zi este si ordonanta de urgenta privind unele masuri in domeniul legislatiei referitoare la achizitiile publice, prin care se urmareste renuntarea la criteriul celui mai mic pret, care a condus in ultima ani la anuntarea unor castigatori pe baza unor preturi de dumping.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO