ZF 24

Guvernul Ponta 3 a fost validat de Parlament

Guvernul Ponta 3 a fost validat de Parlament

Autor: Iulian Anghel

04.03.2014, 22:30 475

Guvernul Ponta 3 a primit aseară la învestitura în Parla­ment, mai multe voturi decât se aştepta - 346 opţiuni favorabile faţă de 288 necesare.

Însă niciun calendar pentru depunerea jurământului nu fusese anunţat până aseară la ora 20.30, în condiţiile în care preşeditele Traian Băsescu a pretins ca premierul Victor Ponta să-şi sume răspunderea în Parlament şi pe un program de guvernare. Toţi noii miniştri au fost avizaţi favorabil de comisiile de specialitate.

Hotărârea Parlamentului de validare a noilor miniştri prevede că guvernul şi-a asumat programul de guvernare cum a fost el prezentat în şedinţa comună din 21 decembrie 2012, angajamentele USL fiind preluate şi asumate de formaţiunile politice care compun şi susţin actualul guvern.

Preşedintele Senatului Crin Antonescu şi-a anunţat, în şe­di­n­ţa Parlamentului în care s-a discutat instalarea noilor mi­niştri, demisia din fruntea Senatului, după o dispută cu fostul aliat Victor Ponta.

În aceeaşi şedintă, opoziţia a anunţat sesizarea Curţii Con­stituţionale pe motiv că guvernul Ponta 3 nu a venit în Parla­ment şi cu programul de guvernare. Premierul a anunţat aseară că este dispus să vină în Parlament şi să-şi angajeze răspunderea pe un program de guvernare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO