ZF 24

Guvernul pregăteşte o revoluţie fiscală. Ce se întâmplă cu impozitele? Premierul Marcel Ciolacu: Este incorect că impozitarea este uniformă indiferent de venituri. Nu se va veni cu o impozitare progresivă, ci se vor da deduceri pentru cei cu veniturile mai mici

Guvernul pregăteşte o revoluţie fiscală. Ce se...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2024, 15:46 2021

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marti, la Braşov, că munca a ajuns să fie impozitată cel mai mult şi este incorect că impozitarea este uniformă indiferent de venituri, şeful GUvernului adăugând că lucrurile vor fi ”reaşezate” în perioada următoare.

„S-a ajuns ca munca să fie impozitată cel mai mult. Total incorect, pentru că impozitarea este uniformă indiferent de venituri. De aceea sunt ferm convins că în perioada următoare şi de săptămâna aceasta voi începe discuţiile cu partenerii sociali pentru a reaşeza lucrurile. Dar acest lucru eu nu doresc să îl fac cum au făcut alţii, respectiv să luăm nişte decizii pe colţul mesei pe care pe urmă le vom plăti prin creşterea inflaţiei. Şi pe urmă să reaşezăm lucrurile într-o normalitate. Nu poţi să plăteşti aceeaşi impozitare când ai salariul minim pe economie şi când ai peste 20.000 de lei”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a precizat că, pentru a nu avea discuţii cu liberalii, „nu se va veni cu o impozitare progresivă pe salariu, în schimb se vor da deduceri pentru cei cu veniturile mai mici. Paleta va fi mai mare”.

„Categoric trebuie să intervenim la impozitarea muncii în România, mai ales pentru cei cu venituri mici - aproape o treime din români -”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO