• Leu / EUR4.9192
  • Leu / GBP5.6962
  • Leu / USD4.6852
ZF 24

Guvernul Ucrainei: Rusia a pierdut atât de mulţi soldaţi încât este nevoită să depoziteze cadavrele într-o fabrică de ambalat carne transformată în morgă

Guvernul Ucrainei: Rusia a pierdut atât de mulţi soldaţi încât este nevoită să depoziteze cadavrele într-o fabrică de ambalat carne transformată în morgă

Autor: Andrei Şerbănescu

10.06.2022, 12:16 51638

Ucraina susţine că armata rusă a pierdut atât de mulţi soldaţi încât a rămas fără spaţiu de stocare a morţilor în oraşul ocupat Melitopol, a raportat Business Insider.

Un comunicat de presă al diviziei de informaţii a ministerului ucrainean al apărării afirma joi că ruşii caută „frigidere suplimentare” pentru a depozita cadavrele soldaţilor morţi, după ce aceştia au rămas fără spaţiu într-o fabrică de ambalare a cărnii devenită morgă.

„Administraţia de ocupaţie a oraşului Melitopol caută urgent congelatoare şi frigidere industriale suplimentare. Se ştie că uzina de ambalare a cărnii din oraş, care a fost transformată în morgă, este deja complet plină cu cadavrele ocupanţilor ucişi”, se arată în declaraţia ministerului ucrainean al apărării.

Guvernul Ucrainei susţine că ministerul rus a început reutilizarea fabricii de ambalare a cărnii pe 6 iunie, transformând-o în morgă. Conform ucrainenilor, proprietarii fabricii de ambalare a cărnii au fost informaţi că vor trebui să predea instalaţia gratuit pentru a păstra cadavrele ruşilor căzuţi.

Potrivit oficialilor ucraineni, cadavrele ruseşti sunt aduse la uzina de ambalare a cărnii din afara oraşului Melitopol. Ucrainenii au spus că aceşti soldaţi au murit probabil în lupte aprige în apropierea oraşelor Polohy şi Huliaipole din regiunea de sud-est Zaporizhzhia.

„Aceste evenimente sunt asociate cu pierderi grele ale ocupanţilor”, a scris Ministerul Apărării ucrainean. „În plus, păstrarea pe termen lung a cadavrelor celor ucişi se datorează intenţiilor conducerii ruse de a ascunde amploarea reală a pierderilor de electoratul rus”.

Această informaţie oferită de guvernul ucrainean vine la doar o săptămână după ce Putin a ordonat ca peste 134.500 de recruţi să se alăture armatei ruse.

Forţele ruse au ocupat Melitopolul în februarie. De atunci a fost sub controlul Kremlinului, deşi ruşii se confruntă cu o rezistenţă continuă din partea locuitorilor ucraineni ai oraşului.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9192
Diferență: 0,0122
Ieri:
Azi: 4.6852
Diferență: 0,0363
Ieri:
Azi: 5.6962
Diferență: -0,1035
Ieri:
Azi: 4.9737
Diferență: -0,0583
Ieri: