ZF 24

Halep a învins-o pe Alexandra Dulgheru şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma

Halep a învins-o pe Alexandra Dulgheru şi s-a calificat...

Autor: Adrian Petculescu

15.05.2015, 14:29 763

Vizibil obosită după cele cinci meciuri disputate anterior la competiţia de la Foro Italico, totalizând aproape zece ore de joc, Dulgheru a opus o palidă rezistenţă Simonei Halep, care a disputat doar două partide de simplu, de câte o oră, până în sferturi, plus două de dublu. Jucătoarea din Constanţa a fost agresivă încă de la începutul meciului, şi-a plimbat mult adversara pe linia de fund a terenului şi finalizat de multe ori spectaculos, nelăsându-i nicio şansă Alexandrei Dulgheru. De la scorul de 1-1, după ce ambele sportive şi-au fructificat serviciul, a urmat un monolog al Simonei Halep, de 11 ghemuri câştigate la rând, ce a pus capăt duelului românesc din sferturile competiţiei italiene în 56 de minute.

Halep va juca în faza următoare, sâmbătă, cu învingătoarea din meciul Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA. Românca are palmares pozitiv cu ambele potenţiale adversare.

Calificarea în semifinale la Roma este recompensată cu 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA.

Accederea în sferturile de finală ale competiţiei de la Foro Italico este premiată cu 46.000 de euro. Dulgheru va primi şi 220 de puncte WTA.

Simona Halep şi-a egalat, astfel, cea mai bună performanţă la competiţie italiană, calificarea în penultimul act al turneului, la ediţia din 2013, când a fost eliminată în această fază de Serena Williams, scor 6-3, 6-0.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO