ZF 24

Haos în America de Nord. O furtună de zăpadă a lăsat mii de persoane fără curent

Haos în America de Nord. O furtună de zăpadă a lăsat...

Autor: Dorin Oancea

17.01.2022, 08:57 86

O furtună de iarnă majoră a adus zăpadă abundentă şi gheaţă în unele zone din SUA şi Canada, punând peste 80 de milioane de persoane sub avertizare meteo, relatează BBC.

Peste 145.000 de persoane au rămas fără curent electric în unele state din sud-estul ţării, iar mii de zboruri au fost anulate.

Virginia, Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud au declarat stare de urgenţă.

Serviciul Naţional de Meteorologie al SUA (NWS) a declarat că în unele zone se aşteaptă peste 30 cm de zăpadă.

Zăpada şi gheaţa ar putea duce la "călătorii periculoase, întreruperi de energie electrică şi deteriorarea copacilor", a avertizat NWS.

Patrulele de pe autostrăzi au raportat sute de accidente rutiere, potrivit agenţiei de ştiri Associated Press.

De asemenea, au fost prognozate posibile inundaţii de coastă în unele zone, inclusiv în New York şi în părţi din Connecticut.

În provincia canadiană Ontario, care are graniţă comună cu statul New York, autorităţile au emis duminică dimineaţă avertismente de furtună pentru o mare parte din sudul ţării. În Toronto, capitala provinciei şi cel mai mare oraş din Canada, prognoza indică 20 cm de zăpadă.

Peste 3.000 de zboruri spre şi dinspre SUA au fost anulate duminică, potrivit site-ului de urmărire a datelor FlightAware.

Aeroportul internaţional Charlotte Douglas din Carolina de Nord a fost unul dintre cele mai afectate, cu aproape 90% din zboruri anulate, iar un mesaj pe site-ul său a îndemnat pasagerii să se informeze la companiile aeriene înainte de a se deplasa la aeroport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO