REAL ESTATE

Harta blocurilor de lux din Bucureşti. Investitorii ridică 22 de blocuri noi în zona de lux a Capitalei, unde preţurile ajung la 3.400 de euro pe metru pătrat

17 oct 2014 Autor: Cristi Moga

Investiţiile pot fi estimate la 35-40 de milioane de euro şi sunt făcute în special cu fonduri proprii. Banii investiţi în dezvoltarea unui bloc de lux pot fi recuperaţi în şapte-opt ani din chirii.

Zona rezidenţială de lux a Capitalei, care poate fi delimitată de cartierul Primăverii, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf, a ieşit din letargie ţinând cont că investitorii au început sau chiar au finalizat anul acesta lucrările la 22 de blocuri noi, după ce în perioada 2012 – 2013 doar opt proiecte rezidenţiale au fost construite în această zonă.

Investitorii ridică blocuri cu trei, până la şapte etaje, dar majoritatea construcţiilor noi sunt cu patru niveluri, potrivit unui studiu al site-ului HomeFinders.ro, specializat în tranzacţii cu apartamente în zona centrală a oraşului.

Jumătate dintre blocurile noi din zona de lux sunt dezvoltate în cartierul Primăverii, unde de altfel sunt şi cele mai mari preţuri din Bucureşti, ţi­nând cont că metrul pătrat util se tranzacţionează, în medie, cu 3.396 euro.

Preţurile sunt uşor mai scăzute în zona Kiseleff - Aviatorilor (3.215 euro), în timp ce în zona Dorobanţi - preţurile medii sunt de 2.910 euro/metrul pătrat util.

Spre comparaţie, după şase ani de criză, preţul mediu al apartamentelor vechi din Bucureşti a scăzut sub nivelul de 1.000 de euro/metrul pătrat, potrivit indexului imobiliar al ZF.

Doar patru dintre cele 22 de blocuri cuprinse în analiza celor de la Home Finders au fost finalizate, astfel că spre finalul acestui an şi în 2015 este aşteptată livrarea a circa 200 de apartamente de lux, luând în calcul o medie de 10-15 locuinţe pe fiecare bloc nou construit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2014

 
Cuvinte cheie:
blocuri
, lux
, capitala
, investitori
, preturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide