ZF 24

Hidroconstrucţia a câştigat un contract de 57 mil. lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Maramureş

Hidroconstrucţia a câştigat un contract de 57 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

29.07.2014, 18:45 633

Hidroconstrucţia, companie controlată de management şi salariaţi, va realiza lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Maramureş, în cadrul unui contract de peste 57 mil. lei (aproape 13 mil. euro), fără TVA, conform unui comunicat al primăriei Baia Mare. Contractul presupune reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi a apelor uzate menajere din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Seini, Tăuţii Măgherăuş, Baia Sprie şi Târgu Lăpuş. Durata de execuţie a lucrărilor din cadrul acestui contract este de 12 luni, iar cele mai multe lucrări urmează să fie realizate în municipiul Baia Mare.

’’În cadrul acestui contract, în municipiul Baia Mare va fi extinsă o reţea de apă potabilă de aproape 11.000 de metri, o reţea de 4.000 de metri urmează să fie reabilitată şi să fie amenajate trei staţii de pompare a apei. În ceea ce priveşte canalizarea, va fi extinsă o reţea peste 18.000 de metri, o reţea de aproape 2.000 de metri va fi reabilitată şi vor fi realizate cinci staţii de pompare pentru canalizare’’, au declarat reprezntanţii primăriei Baia Mare.

Compania Hidroconstrucţia, care va realiza lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Maramureş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 600 mil. lei (circa 135 mil. euro) şi un număr mediu de 3.465 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori români, a încheiat anul trecut contracte în străinătate în valoare de circa 250 de milioane de dolari, în Belgia, Germania, Irak, Republica Moldova şi Serbia.

În ultimii ani compania a participat la proiecte precum reabilitarea drumului judeţean Ciucea-Crasna-Vârşolţ (între judeţele Cluj şi Sălaj), contract în valoare de 70,2 mil. lei (16,6 mil. euro), dar şi la amenajarea hidroenergetică a râului Siret pe sectorul Cosmeşti, la reabilitarea staţiei de epurare din Braşov, precum şi la o serie de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO