ZF 24

Hidroelectrica vinde 28 de mici hidrocentrale după ce la ultima licitaţie a dat doar 4 din 22

Hidroelectrica vinde 28 de mici hidrocentrale după ce la...

Autor: Roxana Petrescu

04.06.2014, 00:04 789

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intrat în februarie anul acesta pentru a doua oară în insolvenţă, va lansa luna viitoare o nouă licitaţie pentru vânzarea de mici hidrocentrale (microhidrocentrale), după ce compania a încercat şi în mai să vândă 22 de unităţi, dar a găsit cumpărători doar pentru 4.

„Ţinând cont de acţiunile de promovare şi publicitate planificate, termenul estimat pentru această etapă de licitaţii este jumătatea lunii iulie, când vor fi vândute 28 de microhi­dro­centrale împărţite în 17 pachete“, spun reprezentanţii Hidro­electrica.

În 14 şi 16 mai au avut loc runde de vânzare a micilor unităţi din portofoliul companiei de stat. În total, Hi­dro­electrica a scos la licitaţie 22 de mici hidrocentrale, gru­pate în 14 pachete, la un preţ de pornire de 53,8 mil. lei (circa 12 mil. euro), dar a vân­dut numai 4 unităţi, cu o capa­citate tota­lă de circa 4 MW cu 11 mil. lei (2,5 mil. euro).

Câştigătorii licitaţiei au fost companiile Unistil (Bârlad), care a plătit 2,27 mil. lei pentru o hidro­cen­tra­lă, Elsid, care a plătit 8,6 mil. lei pentru două hidro­cen­tra­le, şi Ecolit Construcţii, Bucureşti, care a cumpărat o uni­tate cu circa 0,3 mil. lei.

Microhidrocentralele sunt unităţi de producţie a ener­giei cu o capacitate instalată de până la 10 MW şi pri­mesc ajutor de stat sub for­ma certifi­ca­te­lor verzi pen­tru generarea electrici­tăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO