ZF 24

Holcim ar putea lansa o oferta de preluare a 80% din HeidelbergCement

09.01.2009, 15:55 19

Grupul elvetian Holcim ar putea lansa o oferta de preluare a participatiei de 80% detinuta de familia miliardarului Adolf Merckle la concurentul HeidelbergCement, informeaza Reuters citand surse de pe piata.

Miliardarul german Adolf Merckle s-a sinucis pentru a nu asista la prabusirea imperiului sau economic

Cele doua companii au refuzat sa comenteze speculatiile, purtatorul de cuvant al Holcim declarand insa ca grupul "evalueaza permanent oportunitatile care pot aduce plus valoare".

Holcim este prezent in industria romaneasca, grupul elvetian detinand trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate.

Germanii de la HeidelbergCement impart piata locala a cimentului cu elvetienii de la Holcim si cu francezii de la Lafarge, fiecare avand aproximativ o treime din piata locala, estimata anul acesta la un miliard de euro.

Grupul este prezent in Romania de zece ani in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO