ZF 24

Horia Braun, CEO Erste AM: Bursa românească are perspective de creştere importante, există acest cârlig al dividendelor atractive. Ca parte negativă, este nevoie de noi listări

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi

Autor: Liviu Popescu

22.06.2020, 19:15 135

Horia Braun, director general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România cu active de 5,3 miliarde de lei, consideră că aspectele pozitive ale Bursei de la Bucureşti sunt randamentele ridicate ale dividendelor şi situaţiile financiare solide ale companiilor listate.

„Partea pozitivă este că în continuare Bursa de la Bucureşti are perspec­tive de creştere im­portante, există acest cârlig al unui nivel ridicat al divi­dendelor pentru multe companii, care îţi poate aduce un cash-flow dacă investeşti direct în acţiuni. Al doilea, companiile listate la Bursă în general au situaţii financiare solide, deci există mai puţine riscuri decât cele din urmă cu 10-20 de ani“, spune Horia Braun în emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Aceasta poate fi urmărită de luni până vineri de la ora 9:30, pe ZF.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Pe de altă parte, spune Horia Braun, Bursa de la Bucureşti are potenţialul să ajungă la o dimensiune mai mare, să crească atât ca număr de companii listate, cât şi în ceea ce priveşte acoperirea sectoarelor eco­nomice.

„Sunt sectoare care nu sunt reprezentate la bursă sau care sunt puţin reprezentate la bursă şi, din acest motiv, expunerea unui investitor român la economia locală este ceva mai redusă. Dacă vrei să beneficiezi de un ciclu de expansiune economică, din păcate, ai variante destul de puţine. Ideal ar fi să vedem noi listări, din sectorul public şi mai ales din cel privat. Acest lucru ar aduce un plus de vivacitate şi de potenţial interes din partea investitorilor pentru plasa­mente la bursă“, spune Horia Braun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO