ZF 24

Horia Manda, RAEF: Romania a devenit o piata a cumparatorilor, iar evaluarile incep sa fie bazate pe date care se pot justifica

02.09.2008, 21:00 25

Horia Manda, senior vice president si chief investment officer al RAEF (Romanian-American Enterprise Fund), spune ca in ultimele opt luni au avut loc blocaje pe piata de M&A (fuziuni si achizitii) intre asteptarile cumparatorilor si cele ale vanzatorilor, iar scaderea activelor anticipata la inceputul anului a fost validata.

"Cred ca este un lucru bun, pentru ca se ajunsese la o supraincalzire a pietei achizitiilor reflectata printr-o crestere excesiva si nesustenabila, atat a pretului proprietatilor imobiliare cat si a pretului actiunilor sau companiilor. Restrangerea accesului la finantarea de tip bancar a adus lucrurile cu piciorele pe pamant si va continua sa influenteze preturile acestor active", spune Manda intr-un interviu acordat ZF.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce fonduri coordoneaza Horia Manda si la cat sunt estimate achizitiile pe care le va face prin intermediul acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO